fbpx

2024: Тенденции в кухнята

Най-горещите визии засягат всички ъгли на интериорния дизайн – и кухните не са изключение! Това означава, че кухните на бъдещето съдържат свят на вълнение, който да очакваме с нетърпение! Според предсказателите на тенденциите, ние се движим към неутрална територия, като формата заема централно място. Но има много повече – прочетете нататък, за да видите кухненските тенденции от 2023 г., които със сигурност ще разпалят всеки интериор!

1. Нека заповяда…светлината!

Всички кухненски тенденции от 2023 г. се движат към по-леки и светли пространства. Така, какъвто и да е дизайнът или окончателният вид, стаята ще бъде пълна със слънчева светлина. Въпреки това, увеличаването на светлината е популярна тенденция в кухнята от известно време. Въпреки това, огромни прозорци, светли нюанси и отразяващи матови материали ще засилят още повече блясъка през следващите години.

2. Фокус!

Удобните, уютни пространства с достатъчно места за сядане за семейството имат предимство в жилищния дизайн. Въпреки това, балансирането на комфорта и стила е жизненоважно за семейните пространства на бъдещето. Освен това членовете на семейството с четири лапи също получават място. Подобрените кухненски острови се предлагат с добре вградени станции за хранене на домашни любимци. Те са страхотни като монтаж към кухненски остров или в страничен шкаф.

3. Еко-центриране

Очаквайте да видите увеличаване на органичния, екологичен зелен дизайн. Пластмасата, освен ако не е рециклирана, е навън, а естествените материали с устойчив произход са включени. С повишено съзнание за въздействието на дизайна върху околната среда, зеленото движение със сигурност ще остане. За да последвате примера, изберете етични и екологични материали.

gladstone-street-altereco-design-img_00a1f3a90a1f372d_4-5862-1-497fcb8

4. Идеи за реконструкция 

Кухнята оказва решаващо влияние върху възможността за закупуване на дома. Всъщност потенциалните купувачи може да не обмислят къща, ако не харесват кухнята. Освен че увеличава стойността на препродажбата на вашия имот, обновеният интериор също ще бъде по-приятен при ежедневната му употреба.

5. Разнообразието!

Двуцветните дървени кухни набират популярност, но това е нещо повече от контраст, което ги прави привлекателни. Идеите за реконструкция на кухня за 2023 г. предвиждат увеличаване на кухните с различни материали. Това означава, че дървото, камъкът и керамиката ще се наредят с нови и предстоящи медии. Резултатът със сигурност ще бъде приятен визуално и текстурно.

Screenshot-2022-09-30-at-23.15.08-600x458

6. Мини кухня

През 2023 г. тенденциите в кухнята се възползват максимално от компактните интериори. Гъсто населените мегаполиси винаги се нуждаят от пестящи място и иновативни дизайни. В резултат на това скритите кухни станаха популярни в тесни пространства. Това означава, че една стая може да има повече от една функция.

Дървена капачка, като в стаята по-горе, може да покрие легло през деня и да се плъзне, за да покрие кухнята през нощта. Тези дизайни са толкова елегантни и минимални, че се побират в стандартен вграден шкаф. Така че, ако искате да ремонтирате, помислете за една от бъдещите алтернативи за пространство.

try-light-colored-walls-small-kitchen-ideas copy

7. Пробуждане на винтидж-а

Възползвайте се максимално от това, което имате. Ремонтите на червата не са непременно ключови за обновяването на вашата кухня през следващите няколко години. Някои стилове, като дизайна на вила, се завръщат, което означава, че можете просто да модернизирате други детайли. Имайки това предвид, осветлението и шкафовете винаги имат голям потенциал за актуализиране на интериора.

d28040022fa176e7dd4b879a0fe3fbd9ddff1158

8. Заземяване на кухненския плот

Нетоксичните повърхности са задължителни за здравословна кухненска среда. Плотове варират от масивен естествен камък, мрамор, дърво и метали. Много от тези опции изглеждат страхотно до най-добрите тенденции в кухненския хардуер за 2023 г.

redo-your-kitchen-cabinets copy

9. Новата “стомана”

Минималните, но приветливи кухненски шкафове от неръждаема стомана са едни от най-атрактивните тенденции на 2023 г. Освен това не само плотът, но и цялата кухня може да получи изцяло метална обработка. И все пак те идват с обрат. Матирани, огледални, лазерно отпечатани и матови покрития ще дадат повече разнообразие и ще подхождат на различни интериорни стилове.

9ef61fda9805a7ddea66d98716f27da1

10. Нека бъде мат!

Черното е нещо повече от дълбока контрастна основа или акцентен нюанс. С разнообразие от облицовки и материали в най-тъмния нюанс, можете да създадете многослоен интериор, като използвате само черно. Въпреки това черното все още се откроява най-много на фона на контрастен цвят. Освен това цветовете на боята за кухня през 2023 г. ще имат десетки привлекателни черни нюанси. Те също биха могли да направят блажена неутрална картина, когато се смесят с дървесни тонове.

0895f74d10e62ae0ae214b68057a849e
error: Content is protected !!